مدیریت ریسک امنیت سایبری برای اغلب کسب و کارها قابل درک نیست. کسب و کارها بدون وجود شبکهها و سرورها عمل نمیکند و حملات سایبری شبکهها و سرورها را هدف قرار میدهند. هدف این حملهها از دور خارج کردن تجارتها است و با غیر ممکن ساختن تداوم تجارتها محقق میشود. این هکرها معمولا قبل از اینکه کنترل سیستم را دوباره به آن کسب و کار برگردانند باج گیری میکنند، در غیر این صورت تمام دادهها را رمزگذاری میکنند و رمزگشایی آنها غیر ممکن خواهد بود.
حملههای باج گیرانه به تنهایی دلیل کافی برای ایجاد یک راهکار مدیریت ریسک امنیت سایبری است، اما فقط یک تهدید مهم در میان بسیاری از آنهاست. خطرهای زیادی وجود دارد که ممکن است کمی پیش پا افتادهتر یا کمی کم خطرتر باشند، اما باز هم خطرناکند.
کسب و کارها معمولا با ویروسهایی که توسط کاربران به شبکه معرفی میشوند درگیر هستند. این ویروسها با کلیک بر روی لینکهایی که نباید باز شوند یا ایمیلهایی که نباید خوانده شوند توسط کاربران وارد سیستم میشوند. کارمندانی که تلفنهای خود را به کامپیوترهای محل کار متصل میکنند نیز باعث وارد کردن ویروس به شبکه تجاری میشوند.
راهکار مدیریت ریسک امنیت سایبری چیست ؟
نصب یک firewall و یک نرم افزار ویروسیاب روی کامپیوتر محل کار برای محافظت از کسب و کار شما از تهدیدات سایبری کافی نیست. این حداقل کاری است که میتوانید انجام دهید. برای محافظت صحیح از سازمان خود شما به یک چهارچوب مدیریت خطر مجازی نیازمندید. برنامههای ویروسیاب، firewall و راهکارهای مبتنی بر تکنولوژی، تنها بخشی از چهارچوب اصلی هستند.
این چهارچوب شامل سیاستها و قوانینی است که از سازمان شما در مقابل تهدیدات خارجی محافظت میکند. بیشتر سازمانهای مالی و بهداشتی و درمانی اجازه نمیدهند که کارمندان هیچ ابزار دیگری را به شبکه محل کار متصل کنند. این قانون تضمین میکند که وسایل نا امن نمیتوانند ویروسی به سیستم منتقل کنند. یک سیاست دیگر که به خوبی عمل میکند لیست سفید است، فقط ابزارهای تشخیص داده شده و مجاز میتوانند به شبکه دفتر کار متصل شوند. اگر چه تنظیم این قوانین و سیاستها به زمان و منابع زیادی احتیاج دارد، به علت افزایش امینت چشمگیر قابل توجهی که ایجاد میشود ارزش پیادهسازی دارد.
5 قدم در ایجاد یک برنامه مدیریت ریسک امنیت سایبری
اگر شما می خواهید یک راهکار امنیت مجازی ایجاد کنید باید این ۵ قدم را دنبال کنید:
1. تمام تکنولوژيهایی که در سازمان شما استفاده میشود را ارزیابی کنید.
قبل از اینکه بتوانیم موارد آسیب پذیر را حذف کنیم، باید دامنه تکنولوژي اعمال شده در سازمان را بدست آوریم. مهم ترین عامل در اینجا، شمارش تعداد دستگاهها یا نرم افزارهای نصب شده نیست، بلکه تکنولوژیها و تولیدکنندگان مختلف است. برنامههای نرم افزاری مختلف، سیستمها، سخت افزارها و بخشهای مختلف آنها، شبکهها و زیرساختها آسیب پذیریهای مختلفی دارند و تمام آنها باید شناسایی شوند.
2. آسیبپذیریهای به وجود آمده در سیستم توسط کارمندان و پروتکلها را ارزیابی کنید.
مهمترین بخش یک چهارچوب مدیریت ریسک سایبری این است که تضمین کنید که پروتکلها، پردازشها و روشهای کاری که کارمندان استفاده میکنند باعث آسیب پذیرشدن سیستم نمیشود. کارمندان شما چقدر در تکنولوژي مهارت دارند؟ آیا از دستگاههای شخصی خود در شبکه محل استفاده میکنند؟ آیا کارمندان در مورد امنیت سایبری آموزش دیدهاند یا مطالعهای داشتهاند؟ کارمندان از روی عمد ویروسها را وارد سیستم نمیکنند، آنها مرتکب اشتباه میشوند یا اطلاع ندارند که شبکه محل کار را در معرض ویروس یا حمله سایبری قرار میدهند. کسب و کارها باید قوانین و سیاستها و روند کار را مورد ارزیابی قرار دهند. ممکن است که بعضی از روشهایی که در کار استفاده میشود یا حتی پردازشهای پیشنهاد شده در مستندسازی رسمی نیز امن نباشد.
3. تحلیلی جامع در مورد حملههای سایبری انجام دهید.
بهترین راه برای پیدا کردن مشهودترین آسیب پذیری در چهارچوب مدیریت خطر مجازی بررسی حملات مجازی، ویروسها و هکهایی است که کسب و کار شما در گذشته متحمل شده است. تمامی اطلاعاتی که در در مورد حملات مجازی دارید تحلیل کنید تا مسیرهای قابل دسترس برای هکرها را بیابید. هر اشتباه که سازمان شما در امنیت سایبری مرتکب شده باشد، اطلاعات بی اندازه با ارزشی را در مورد آسیب پذیری سیستم در اختیار شما قرار میدهد.
4. فعالیتهای مدیریت ریسک مجازی را دوباره آغاز کنید.
تلاش برای حفظ امنیت شبکه سازمان باید دائمی باشد. شما باید برای فعالیتهایی که چهارچوب مدیریت ریسک سایبری سازمان را بهبود میدهند برنامه ریزی کنید دائما انجام شوند. این شامل بهروزرسانی نرم افزارهای موجود می شود؛ زیرا این بهروزرسانی آسیبپذیریهای مشخص شده را اصلاح میکند.
5. بر روی آموزش امنیت سایبری تمرکز کنید.
هر کارمند که به شبکه دسترسی دارد میتواند ویروس یا هر برنامه نامناسب دیگری را به شبکه وارد کند. برای مدیریت خطر امنیت سایبری صحیح، شما باید مطمئن باشید که همه کارمندها برای تداوم امنیت سایبری آموزش دیدهاند. کارمندان باید به بهترین شکل آموزش ببینند و با اشتباهات معمولی که سازمان را در برابر تهدیدات سایبری قرار میدهند آشنا شوند.
اگر شما به مدیریت امنیت سایبری و پشتیبانی شبکه نیاز دارید راه حل امنیت شبکه پیراسک همان چیزی است که شما به دنبال آن هستید. برای تعیین اینکه این راه حل چه کاری برای سازمان شما انجام میدهد با تیم ما در ارتباط باشید.